In samenwerking met leerlingen van het Albeda College heeft Het Proces gewerkt aan het een grafisch ontwerp voor Walls of Connection. Dit project, geïnitieerd door vredesorganisatie MasterPeace, heeft als doel jongeren over de hele wereld te verbinden door in meer dan veertig landen honderd muren te beschilderen.

 

De kick-off van het wereldwijde project heeft 23 maart 2017 plaatsgevonden in Rotterdam, waarbij de leerlingen samen met hoofdsponsor AkzoNobel de muur van het bordes van hun school hebben beschilderd. Tijdens het ontwerpproces vertelden de leerlingen hoe zij zich vaak gevangen voelen in de streng omlijnde verwachtingspatronen van de maatschappij. Door deze negatieve associatie te visualiseren in een kleurrijk, dynamisch grafisch design wordt de muur een conversatie stuk. Het ontwerp is abstract en spreekt tot de verbeelding van de studenten. Het nodigt mensen uit met elkaar te praten over hun persoonlijke visie op de muur en elkaar beter te leren kennen, wat leidt tot wederzijds begrip.

 

Ons ontwerp dient als inspiratiebron voor de ontwerpers en jongeren die de komende maanden muren over de hele wereld zullen beschilderen.

team

Kimmo de Reuver

Kathleen Aberson

Sharon Vos

Liza Sandtke

Lylouh van den Putte

 

in opdracht van

MasterPeace

Het samenbrengen van mensen door middel van muziek, kunst, creativiteit, positiviteit en inspiratie.

Samen ontwerpen

 

® Het Proces // All Rights Reserved

Willem Buytewechstraat 45 | 3024 BK  Rotterdam | +31 (0)10 221 0316